Üdvözöljük a Lilla Téri Általános Iskola honlapján!

Lilla Téri Általános Iskola / Lilla Téri Elementary School

Fenntartó: Debreceni Tankerületi Központ
Beiskolázási körzet: Debrecen közigazgatási területe


2021. június 21.

2021. június 18-án búcsúztattuk a 8. évfolyam 66 tanulóját.

Gratulálunk!

 

Fényképek2021. június 16.

Tisztelt Szülők!

 

Iskolánk tájékoztató szülői értekezletet tart a 2021/2022-es tanévre beírt leendő elsősök szülei számára.

Ideje: 2021. június 24 -én (csütörtök) 16:30

Helye: Lilla Téri Általános Iskola I.emeleti tantermek2021. június 10.

A célnyelvi mérést a két tanítási nyelvű nevelés-oktatást folytató általános iskolákban hatodik és nyolcadik évfolyamon a két tanítási nyelvű nevelés-oktatásban részt vevő tanulók körében kell lefolytatni.

A célnyelvi mérés azt méri, hogy a tanulók nyelvtudása megfelel-e a tantervi követelményekben előírt szinteknek: 6. évfolyamon HSK 2-es(KER szerinti A2-es), 8. évfolyamon HSK 3-as (KER szerinti B1-es) szint.

A mérésen annak a tanulónak a nyelvtudása felel meg az adott KER szerinti szintnek, aki eléri a feladatlapon elérhető maximális pontszám 60%-át. 

 2021. június 09.

2021-2022-es tanév első osztályosok névsora

 

Osztályba sorolása2021. június 04.

Az elmúlt hetekben iskolánkból kilenc osztály látogatott el az Agorába. A tudományos élményközpont jóvoltából tanulónk ingyenesen vehettek részt a  DigITér kiscsoportos foglalkozásain, ahol nemcsak a robotok működtetését és irányítását sajátíthatták el, de maguk is programozhattak olyan robotot, amely lát, hall, mozog. A fiatalok számára kifejlesztett, speciális robotikakészletek lehetőséget adtak arra, hogy a diákok szinte játszva ismerkedhessenek meg a mérnöki gondolkodással, valamint a robotépítés és a modern programozás alapjaival.  Emellett megtudhatták tanulóink például azt is, hogyan irányítható akár távolról, az interneten keresztül is egy okosotthon hűtő- és fűtőrendszere, a garázsajtó, az ablakredőny, a különböző háztartási gépek vagy a biztonsági rendszer, de láthatnak üzemelés közben okosporszívót, okosvilágítást és okoskávéfőzőt is.

 

Ezúton is köszönjük az Agorának ezt az érdekes, izgalmas programot!

 

Fényképek2021. május 26.2021. május 25.

Iskolánk Czellér András intézményvezető kezdeményezésére önkéntes adománygyűjtő akcióba kezdett a Debreceni Kutyaház Állatotthon számára.
A lelkes diákok két héten keresztül gyűjtöttek az állatmenhely lakói számára állateledelt, játékokat, takarókat.
Az összegyűlt adományt az állatotthon munkatársai -valamennyi kis lakójuk nevében is- hálásan köszönik. 

 

A Debrecen Televízió és a Hajdú-bihari Napló munkatársainak jelenlétében történt adományátadás részletei megtekinthetők az alábbi linken:

https://www.dehir.hu/debrecen/iskolasok-gyujtottek-a-debreceni-kutyahaz-allatotthon-lakoinak-videoval/2021/05/20/

 

  2021. május 14.

Mai napon a 8. osztályos tanulóink a Lázár Ervin Program keretei között megtekintették a Pesti Magyar Színház, William Shakespeare: Rómeó és Júlia című darabját.

 

Fényképek