Üdvözöljük a Lilla Téri Általános Iskola honlapján!

Lilla Téri Általános Iskola / Lilla Téri Elementary School

Fenntartó: Debreceni Tankerületi Központ
Beiskolázási körzet: Debrecen közigazgatási területe


2021. február 12.

7. évfolyam Drogpreveciós óra

 

Az elmúlt napokban online drogprevenciós előadáson vettek részt 7. évfolyam  tanulói.
A gyerekek nagyon élvezték az előadó stílusát, humoros nyelvhasználatát. A való életből vett élethelyzeteket az előadást követően megbeszéltük. A gyerekek megdöbbenve reflektáltak a drogok okozta vissza nem fordítható  mellékhatások kapcsán. Nagy hatással volt rájuk az előadás.
 

 2021. február 12.

A Vojtina Bábszínház Az előszobaszekrény boszorkánya című online előadásán vettek részt intézményünk 2. évfolyamos tanulói a Lázár Ervin program keretein belül. Az online előadás nagy sikert aratott tanulóink körében. 
 

 

 2021. február 10.

Boldogságóra az 1. a-ban

 

2021. január 29-én boldogságórán vettek részt az 1.a osztály tanulói. A foglalkozás témája a társas kapcsolatok, barátság volt. Az óra eleji relaxációt követően gyerekdalt hallgattak a gyerekek, majd a barátságról, boldogságról beszélgettek, s oldottak meg feladatokat. Megismerkedtek a róka és a farkas a lakodalomban c. mesével., a foglalkozás zárásként pedig sor került meditációra is.

 

A gyerekek nagyon élvezték az órát aktív résztvevői voltak a foglalkozásnak.

 

 

 

Boldogságóra a 3.b-ben

 

A társas kapcsolatokról, barátságról beszéltünk, majd Az órát relaxációval kezdtük közben zenét hallgattunk. Mesefeldolgozást követően a témához kapcsolódó keresztrejtvényt fejtettek meg a gyerekek. 

 

Puzzle készítése közben a tanulók megfogalmazták, mit jelent számukra a „Barátság”, mit várnak el egy baráttól. Összeállítva a közös puzzlet, a társas kapcsolatok ápolásának fontosságáról esett szó. Az órát színezéssel, és Venn-diagram készítésével zártuk, ahol a tanulók saját,és barátaik tulajdonságait rendezték. A gyerekek örömmel vettek részt az órán.

 

 

 

 

 2021. február 03.

Iskolánk újraélesztési foglalkozást tartott 7. osztályos tanulóink részére.

 

Fényképek2021. február 01.

Tisztelt Szülők!

 

Iskolánk emailcíme megváltozott.

 

lilla@lilla-debrecen.edu.hu2021. január 14.

Iskolánk bemutatkozó videója leendő első osztályos gyerekeknek és szüleiknek.

 2020. december 17.2020. december 03.

Téli szünet:

A szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. december 18. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2021. január 4. (hétfő).