Üdvözöljük a Lilla Téri Általános Iskola honlapján!

Lilla Téri Általános Iskola / Lilla Téri Elementary School

Fenntartó: Debreceni Tankerületi Központ
Beiskolázási körzet: Debrecen közigazgatási területe


2021. október 08.

2021. október 8-án a 3. b osztály a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészeténél szervezett rendezvénysorozaton vett részt. Megemlékeztünk arról az eseményről, hogy a Debreceni Nagyerdőt 82 évvel ezelőtt, az országban elsőként nyilvánítottak védetté. A Nagyerdő emlékoszlopának megkoszorúzása után megnéztük a vadászkutyák bemutatóját, sétáltunk a tanösvényen, felmásztunk a kilátóba, megcsodáltuk egy fafaragó mesterember tevékenységét, s nem utolsó sorban Kádár Ferkó fotószínháza, „Kiserdész leszek!” címmel, képet készített mindenkiről. Tanulóink nem csak rengeteg élménnyel térhettek haza, még egy finom mézeskalácsot is kaptak ajándékba. 

 

Fényképek

 

 2021. október 01.

A magyar Diáksport napja alkalmából iskolánkban 2021. október 1-jén egészségtudatos gondolkodás, iskolai mozgástevékenységek témanapot tartottunk, melyen sportversenyek szervezésével mozgattuk meg a gyerekekeket. A vidám hangulatú eseményt kirakodóvásár, aszfaltrajzverseny, valamint a Kenguru TSE illetve a  Feeling tánc és Mazsorett egyesület táncosainak fellépése színesítette.

 

Fényképek

 

 2021. október 01.

2021. október 1-jén a zenei világnap alkalmából a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának együttese hangszerbemutatót tartott a 2. évfolyamos tanulóink számára.

 

Fényképek

 2021. szeptember 30.

Iskolánkba 2021.09.30-án ellátogatott Knoch Viktor olimpiai aranyérmes gyorsorcsolyázónk, aki a Rövidpályás Gyorskorcsolyázó Világkupa iskolai roadshow keretében sportágbemutató előadást tartott a 4.a; 5.a; 5.b; 7.a osztály tanulói számára. 2021. szeptember 27.

Kedves Szülők!

 

Szeretnénk megköszönni támogatásukat alapítványunk felé. Ennek köszönhetően sikeresen beszerzetünk 2 filagóriát a kisiskolánkba, illetve a lány öltöző bútorzata is elkészült.

 2021. szeptember 15.

Kedves Szülők!

 

2021. szeptember 14-én hivatalosan is átadásra került a Bartók Béla úti telephelyünk (kisiskolánk) két új tanterme. 

 

Haon cikk: https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-epuletegyseggel-bovult-a-lilla-teri-altalanos-iskola-bartok-bela-uti-telephelye-5641910/

 

Dehir cikk: https://www.dehir.hu/debrecen/elkeszult-a-lilla-teri-altalanos-iskola-uj-epuletresze-fotokkal/2021/09/14/

 2021. szeptember 03.

Tisztelt Szülők!

 

Hatalmas megtiszteltetés érte iskolánk intézményvezetőjét, Czellér Andrást. 
Trefort Ágoston-díjas mesterpedagógusként négy évtizedes, kimagasló szakmai és intézményvezetői munkája, valamint Debrecen város és az egész régió oktatásának fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként 2021. augusztus 27-én vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést.

 

Ezúton is gratulálunk neki!
Nagyon büszkék vagyunk rá!

 
2021. augusztus 31.

Tisztelt Szülők!

 

Tanévnyitó ünnepségünk 2021. szeptember 1-jén 08:00 órakor kerül megrendezésre iskolánk udvarán, melyre szeretettel várjuk a szülőket is.

Eső esetén ünnepségünket a tornateremben tartjuk, kizárólag az 1. osztályos gyerekek és szülők jelenlétében. A 2-8. évfolyamos tanulók ekkor a tantermekben (szülői kíséret nélkül), osztályfőnökeikkel köszöntik az új tanévet.

A tanév első napján a 4. tanítási órát követően a gyerekek hazamehetnek.